open display mediamarkt
winkeldiefstalbeveiliging delvaux boutique
winkeldiefstalbeveiliging
winkeldiefstalbeveiliging supermarkt

Dé oplossing voor minder winkeldiefstal en meer winst.

Resatec creëert een optimaal winkelrendement, door:

  1. winkeldiefstalbeveiliging: het voorkomen en bestrijden van winkeldiefstallen en interne fraude
  2. het aantrekkelijk en uitdagend presenteren van uw koopwaar  
  3. het efficiënt inzetten van uw personeel 
  4. het aanleveren van heldere data voor uw winkelbeheer

Resatec biedt u dus een 360° aanpak voor winkeldiefstalbeveiliging en winkelmanagement.

Er zijn heel wat toepassingen die de perfecte opvolging van uw winkel mogelijk maken en Resatec ontwerpt een oplossing op uw maat.

Via de pictogrammen in de linkerkolom of via de navigatiebalk bovenaan krijgt u een idee van onze belangrijkste producten en diensten. Heeft u nog andere vragen of wil u gewoon nog wat meer info, contacteer ons dan gerust.

Een greep uit onze tevreden klanten

Nieuws

Drie generaties lang al is Schoenen en Lederwaren Moernaut een begrip in de Dendermondse regio, maar de laatste decennia kende het bedrijf een grote groei. Rikkert De Bruycker, één van de zaakvoerders en de oprichters’ kleinzoon, ontvangt ons in de vernieuwde zaak in het vroegere bioscoopgebouw.

Meer last van diefstal

“Tot 2003,” vertelt de zaakvoerder, “hadden we geen beveiliging in de winkel. Wij vonden dat zoiets enkel nodig was in de grootsteden; hier werd bijna niet gestolen. We konden het stelen ook fel bemoeilijken door van elk paar schoenen er slechts één in de winkel te zetten.” Maar in M2, de outlet waar Moernaut artikelen van het vorige seizoen verkoopt (en waar wél beide schoenen in de rekken staan) merkten ze dat er meer en meer schoenen en ook handtassen verdwenen.

Op zoek naar een oplossing

Een degelijke beveiliging drong zich op. “Wij verkopen dure merken. Een tas van Dries van Noten bijvoorbeeld kost al gauw 1000 euro. We wilden dus niet te veel meer aan het toeval overlaten,” legt Rikkert De Bruycker uit. Moernaut contacteerde een aantal beveili- gingsbedrijven voor een offerte en koos uiteindelijk voor Resatec. Samen zochten beide bedrijven naar de beste oplossing – het werd een combinatie van tags en etiketten, en poortjes aan de ingang.

Snel en betrouwbaar

“We merkten al van bij het begin dat Resatec heel klantgericht is en dat je voor hen absoluut geen nummer bent. Ze gaven ook tips aan ons personeel, die soms eenvoudig zijn maar wel heel doeltreffend blijken om diefstal tegen te gaan. Wat we ook heel erg waarderen is de snelle service. Als er zich een probleempje voordoet, zijn de Resatec-medewerkers snel ter plaatse. Anderzijds is het systeem zodanig betrouwbaar dat we weinig technische bijstand nodig hebben. En zo moet het zijn, natuurlijk.

Discreet en stijlvol

Toen Moernaut zijn pand dit voorjaar verbouwde, wilden ze ook het beveiligingssysteem moderniseren. Gezien de industriële uitstraling van het gebouw wilde de architect de poortjes liefst inbouwen. Dat bleek echter niet haalbaar gezien de breedte van de ingang. “Maar de poortjes die Resatec ons voorstelde waren heel stijlvolen storen niet in de architectuur,” vindt de zaakvoerder. Ook voor de tags kreeg Moernaut verschillende mogelijkheden voorgeschoteld. Ze kozen uiteindelijk voor een klein type tag dat heel discreet en dus esthetisch verantwoord is.

Pientere poortjes

Een teller in de nieuwe poortjes geeft dagelijks het aantal bezoekers weer in een e-mail aan het management. “Dit systeem is echt heel overzichtelijk,” benadrukt Rikkert De Bruycker. “En heel waardevol. Zo hebben we, toen we besloten op de middag open te blijven, kunnen checken of er ‘s middags effectief voldoende bezoekers waren. Je kan ook je personeelsbezetting afstemmen op de bezoekerscijfers.” Het hele rapportagesysteem zat trouwens in het pakket dat Resatec had aangeboden, terwijl dat bij de concurrenten enkel tegen een forse meerkost mogelijk was.

Een flexibel systeem

Toen de winkel tijdens de verbouwingen voor een zestal maand in het magazijn werd ondergebracht, installeerde Resatec het oorspronkelijke beveiligingssysteem daar als voorlopige maar volwaardige beveiliging. En eens de verbouwingen achter de rug, verplaatsten zij deze installatie naar de outletwinkel, waar het nu zijn tweede (of liever derde) jeugd tegemoet gaat.

Stop loss, gain profit

Of Rikkert De Bruycker kan inschatten hoeveel de investering uiteindelijk opbrengt, willen we nog graag weten. “Het is natuurlijk moeilijk daar cijfers op te kleven. In onze outlet-store werden gemiddeld twee paar schoenen per maand gestolen. Als we enkel in die winkel zo’n vijfentwintig diefstallen per jaar kunnen voorkomen aan een gemiddelde verkoopprijs van 70 euro per paar schoenen, dan winnen we alleen daar al 1.750 euro aan omzet!”

 

www.moernaut.be

 

 

Minder diefstal, meer winst