Honderdduizenden bezoekers accuraat tellen

Sedert 1304 vindt de Heilig Bloedprocessie onafgebroken jaarlijks plaats in Brugge. De Heilig Bloedkapel groeide uit tot één van de voornaamste bedevaartsoorden in de Benelux regio en weet duizenden bezoekers per dag te verbazen met zijn authenticiteit en historie.
Honderdduizenden bezoekers accuraat tellen bij de Heilig Bloedbasiliek in de Stad Brugge

Geen correcte inzage in bezoekersstromen

Om deze pure geschiedenis voor iedereen ter beschikking te stellen, worden geen entrée gelden gevraagd en is er dus geen ticketregistratie. De Edele Confrérie van het Heilig Bloed was dus al geruime tijd op zoek naar een bezoekersteller om de zeer drukke bezetting te kunnen evalueren en beoordelen.

Het gaat over het aantal bezoekers in zowel de Basilius Basiliek als de Heilig Bloed Basiliek. De systemen die in het verleden werden getest, slaagden er niet in correcte data weer te geven. De stilstaande aanwezigheid van grote groepen mensen die aanschuiven, maakte tellingen onmogelijk en incorrect.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


Honderdduizenden bezoekers accuraat tellen bij de Heilig Bloedbasiliek in de Stad Brugge

“We werden positief verrast door het reële aantal bezoekers in beide kapellen. Op de computer zien we duidelijk een trend in drukbezochte dagen én uren.” – Dhr. G. Arnould, Edele Confrérie van het Heilig Bloed

Na een duidelijke behoefteanalyse en het plaatsbezoek, beseften zowel Resatec als de Edele Confrérie van het Heilig Bloed dat dit een serieuze uitdaging was. In een geklasseerd gebouw kunnen wij als installatiebedrijf niet alles zomaar doen. Resatec installeerde daarom bij de ingangen van beide kapellen twee 3D Camera Counters. De tellers werden in een aangepaste donker kleur (bordeauxrood) gespoten en subtiel (en) verzonken bevestigd zodat ze mooi en discreet opgaan in de historische omgeving.

Location Flanders - Brugge: Interieur Basiliek van het Heilig Bloed

Hoe telt het systeem?

De 3D180 camerateller combineert een slimme, zeer dynamische stereoscopische camera met voldoende rekenkracht. Dit stelt ons in staat om nauwkeurige beeldverwerking en veelzijdige applicatiesoftware samen te voegen, zelfs in extreme omstandigheden waar er zeer weinig licht is, zoals hier in de beide kapellen. Er worden dus geen fysieke beelden gemaakt van bezoekers. Zo respecteren we de wet op de privacy. Onze bezoekerstellers gebruiken geavanceerde beeldverwerkingstechnologie en -analyse om belangrijke rapporten te genereren. Met deze kennis kan de Edele Confrérie hun activiteiten efficiënt plannen. De bezoekersaantallen vormen het harde bewijs dat mensen geïnteresseerd zijn in geschiedenis en erfgoed en een centraal onderdeel van het toeristisch aanbod moeten zijn.

Kerkelijke instanties die meer informatie willen verkrijgen over dit project, kunnen contact opnemen via deze link.