Zelfbouwmarkt | Ninove

referentie_zelfbouwmarkt_kledij-artikelbeveiliging
referentie_zelfbouwmarkt_artikelbeveiliging_-slijpmachines-tags

Een mooie samenwerking

Zelfbouwmarkt in Ninove bestaat zo’n drie decennia. Begin jaren ’80 nam de familie Desmet het bedrijf over en in 2009 kwam zoon Stijn mee aan boord, als commercieel directeur. Een zestal maand geleden verhuisden ze naar een nieuwe locatie, die dubbel zo groot is als de vorige.

Zelfbouwmarkt is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met (ver)bouwen, maar dan voornamelijk wat de afwerking betreft. Badkamers, keukens, ramen en deuren, vloeren, verlichting, enz. Hier vind je verschillende speciaalzaken onder één dak. De nieuwe vestiging is indrukwekkend qua omvang en inrichting. Om ze ook afdoende te beveiligen, contacteerde Zelfbouwmarkt een paar bedrijven.

De huurder van het vorige pand, winkelketen Fun, beval Resatec aan. En terecht, zo bleek.

“Resatec had heel competitieve prijzen en boezemde ons het meeste vertrouwen in,” verklaart Stijn Desmet. “We voelden meteen dat zij niet gaan voor het korte gewin.” Het was het begin van een mooie samenwerking.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


Professionele support

Tijdens de installatie gingen de techniekers heel professioneel tewerk. “Wij moesten ons daarover absoluut geen zorgen maken – iets wat in de super hectische dagen vóór de opening mooi meegenomen was,” lacht zoon Desmet.

“Resatec volgt zijn zaken goed op. Toen er iets haperde aan de software stuurden we een mailtje en het was diezelfde dag al opgelost. Een leverancier die stipt reageert en je geen kopzorgen geeft: zo moet het zijn.”

Toen Resatec zelf merkte dat het personeel de spiderbeveiliging niet helemaal correct gebruikte, gaven zij hen een extra opleiding. “Heel nuttig was dat,” vindt Stijn Desmet.

“Net als de poster die ze ons gaven met tips voor diefstalpreventie. Zo leerden we hoe je best reageert als het alarm afgaat, opdat iedereen zijn waardigheid kan bewaren en er geen agressie ontstaat.”

Zelfbouwmarkt maakt in dat verband ook gebruik van een zogenaamde Body Scan: het langwerpige toestel dat je op luchthavens ziet en waarmee je, als het alarm afgaat, kunt achterhalen waar een (al dan niet vergeten) labeltje zit.

“Een leverancier die professioneel werkt en stipt reageert: zo moet het zijn.”

Beveiligen én meten

Resatec raadde voor deze winkel de acoustomagnetische (AM-) technologie aan. Daarmee kunnen de poortjes aan de kassa veel verder uit elkaar. Verder werkt Zelfbouwmarkt met ‘spiders’ (metalen draden rondom de verpakking) en de 2 Alarm Cable Lok (een kabeltje dat een alarm activeert als je het losknipt of ermee door de poortjes stapt).

Textiel beveiligen ze met de klassieke ’tags’, en labeltjes worden ad random in of op producten verstopt om de ‘pakkans’ te verhogen.

“Je moet natuurlijk afwegen hoe ver je gaat in het beveiligen, want het aanbrengen van tags en labels kost ook tijd van je personeel. Maar de hele installatie op zich werkt ook al heel ontradend,” benadrukt zoon Desmet.

Een klantenteller in de poortjes vertelt de zaakvoerders dagelijks via e-mail hoeveel bezoekers er geweest zijn, en wekelijks krijgen ze een samenvatting van die gegevens. De planning van het personeel wordt hier steevast op gebaseerd. Maar het laat ook toe te meten of bepaalde communicatie, zoals een extra folder, succesvol is geweest. Op die manier helpt het hele systeem de verliezen te beperken én de omzet te verhogen.

www.zelfbouwmarkt.be

Zelfbouwmarkt | Ninove is klant bij Resatec voor