Resatec beveiligt historische site Sint-Baafs Kathedraal

In de crypte van de kathedraal reist u via Augmented Reality tot diep in het verleden en ervaart u de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal alsof u er zelf bij was.
Sint-Baafs LinkedIn

Gloednieuw bezoekerscentrum trekt internationale aandacht

Twee jaar, zolang duurden de werken aan het bezoekerscentrum van “Het Lam Gods” in de Sint-Baafskathedraal van Gent. Er werden restauratiewerken uitgevoerd en er werd een nieuwe ingang gebouwd. Nu is “Het Lam Gods” eindelijk te bezichtigen op de nieuwe plaats in de Sacramentskapel, achteraan de kathedraal.

Met tienduizenden bezoekers per jaar ging de organisatie op zoek naar een gedegen beveiliging die de historische elementen en de bezoekerservaring niet in de weg staat.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


Crypte St Baafs - Resatec

Nieuwe manier van beleving trekt aan

Dankzij de modernste technologieën stap je in de crypte van de Sint-Baafskathedraal 600 jaar terug in de tijd. Naar de dagen van Van Eyck dus…

De fantastische VR-brillen mogen natuurlijk het pand niet verlaten. Daarom voorzag Resatec geïntegreerde antidiefstalsystemen in de deurkozijnen.

Loopt iemand met een VR-bril door de deuren? Dan krijgt men op het onthaal meteen een melding waarop de beveiliging actie kan ondernemen.

Van Eyck Detail Shot Resatec
Van Eyck Nexus Black Resatec

De Van Eyck shop inspireert met unieke producten

Gent laat zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds leeft. Het Lam Gods is immers zoveel meer dan louter een stukje werelderfgoed. Het is een icoon dat blijft fascineren en inspireren.

Veel toeristen willen een stukje van dat erfgoed ‘kopen’ en stappen de shop binnen. Juwelen, hoeden, boeketten, bier, tapijten, sjaals, handtassen, keramiek, glaswerk, etc. zijn voorzien van artikelbeveiliging.

De NEXUS Black voert stijlvol zijn functie uit aan de ingang van de winkel. Afschrikking en melding van diefstal. Daarnaast nemen bewakings-camera’s in hoge resolutie alle activiteit op.

Had u graag meer informatie ontvangen over wat wij kunnen doen in musea, kerken of culturele sites? Of bent u op zoek naar een onzichtbaar beveiligingssysteem? Neem vlug contact op met onze adviseurs.