Resatec streeft ecologische verantwoordelijkheid na

Op een duurzame manier wil Resatec graag zijn bijdrage leveren aan het milieu. Sinds de oprichting besteden we veel aandacht aan een gezonde(re) wereld voor de nieuwe generaties. 

Ecologische betrokkenheid bij dienst na verkoop

Pascal Verbraeken, hoofd van de planning, combineert een efficiënte planning met aandacht voor het milieu. Via enkele gerichte vragen en een bagage aan ervaring oordeelt Pascal of de service aanvraag digitaal uitgevoerd kan worden. Sinds enige tijd worden onze configuraties namelijk zoveel mogelijk connected gemonteerd.

Hierdoor kunnen we vanop afstand de interventie uitvoeren met een software tool. Dankzij deze vernieuwende technologie vermijden we een fysische verplaatsing naar de klant. De voordelen?

  • De klant krijgt een goedkopere en snelle interventie
  • Resatec kan zijn technici efficiënter inzetten
  • Het milieu wordt gespaard (geen extra auto op de weg, geen brandstofverbruik, etc.)

Bij een fysieke interventie wordt er met zorg gekeken naar de reisafstand en reistijd zodat we bepaalde routes kunnen combineren. Verder houden we rekening met files om tot een lager brandstofverbruik te komen. Ook worden wisselstukken meteen ter plaatse geleverd. Zo beperken we het heen- en weer verkeer naar de magazijnen.

Op deze wijze stippelen we dagelijks een route uit waarbij de klant optimaal wordt geassisteerd, met respect voor Moeder Natuur.

Green mode

Onze producten zijn opgebouwd uit duurzame materialen met een focus op laag verbruik. Middels onze “EAS Energy Comparison” tabellen kan aangetoond worden dat onze systemen een pak minder energie verbruiken dan de systemen van tal van onze concullega’s. Voor een winkelketen met een 100-tal filialen spreken we al gauw over een besparing van €10.000 (en meer).

Om de energieconsumptie echt tot een absoluut minimum te beperken ontwikkelden we samen met Cross Point de Green Mode. Deze tool brengt de antennes voor en na openingstijd automatisch in een “standby modus”. Het resultaat?

Een daling van 50% in het verbruik en een verdubbeling van de levensduur van de systemen.

Refurbish

Regelmatig voeren winkels een verbouwing of opfrissing van hun concept door. Veelal worden dan ook de bestaande systemen vervangen door een nieuwe.

Resatec gaat systematisch voor meerdere klanten deze “verouderde” systemen opslaan in onze magazijnen om deze nadien in te zetten als wisselstukken of om ze “refurbished” te plaatsen in een andere vestiging.

Een tweede leven voor onze producten en minder verlies. Goed voor het milieu én voor de portefeuille van de retailer. 

Onder de indruk van onze werking? Contacteer ons hier.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons