Tablets voor restaurants: omzet verhogen, kosten verlagen

Als een gastvrouw een groep gasten ontvangt, realiseert ze zich dat de groep alleen Frans spreekt. Omdat een tablet gebruikt wordt als menukaart, stelt ze het apparaat zo in dat het menu wordt weergegeven in de moedertaal van de gasten. Problem solved.
Tablets voor restaurants

Het vismenu is uitverkocht, dus verwijdert de manager de vis eenvoudig uit het menuportaal. En terwijl de avond ten einde loopt, besluit een koppel te gaan voor een premium wijn na het bekijken van een video over de wijngaard op hun tafeldisplay.

Zonder tablets in het restaurant zouden deze situaties hoogstwaarschijnlijk verschillende uitkomsten hebben gehad. Gelukkig wordt verwacht dat het gebruik van tablets in 2020 sterk zal toenemen. Volgens een voorspelling van de ‘National Restaurant Association’ wil 29% van de chefs zo snel mogelijk tablets integreren in hun horecazaak.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


Tablets voor restaurants

Voordelen van het gebruik van tablets

Hoewel het gebruik van tablets leuk is en indruk op gasten maakt, zijn tablets aan tafel veel meer dan een gimmick. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: sommige restaurants integreren de technologie in hun kassasysteem om het bestellen mogelijk te maken, terwijl anderen de tablets gebruiken om de traditionele menukaart te vervangen.

1. FOOD UPSALE

Terwijl obers opgeleid zijn om te verkopen, vragen ze de klanten niet altijd of er nog dessert, een bijgerecht of meer drank mag zijn. Een tablet kan u echter configureren om klanten automatisch extra items te vragen op basis van hun selecties, waardoor het werk van obers eenvoudiger wordt en het restaurant ook meer geld kan verdienen.

Kiest u voor een entrecôte? Dan vraagt de tablet meteen hoe deze gebakken mag worden en uit welke sauzen u kan kiezen.

Tablets voor restaurants

2. BETERE VERKOOP VAN DUURDERE WIJNEN

Het verstrekken van aanvullende informatie, met name over wijnen, zorgt in restaurants voor een toename van de omzet. De extra informatie rechtvaardigt voor veel mensen de hogere prijs, wat hen triggert tot de aankoop over te gaan.

3. GEEN MENUKAARTEN MEER PRINTEN

Wanneer u tablets gebruikt als menu, elimineert u volledig uw menukosten. U hoeft beschadigde menu’s niet te vervangen of nieuwe menu’s voor elk seizoen af te drukken.

4. BETER OPERATIONEEL BEHEER

Restaurants kunnen vaak verspilling verminderen door de verkoop van artikelen met teveel voorraad te promoten. Beheer vlot uw tabletmenu en promoot de 50 extra steaks in de vriezer.

Hoewel het geen traditioneel voordeel is, merken onze klanten op dat veel gasten de content van de tablet gebruiken als gespreksonderwerp.

We zien mensen vaak de informatie over de wijnen of voedselbereiding gebruiken als leidraad voor hun conversaties. Het stuurt gesprekken weg van koetjes en kalfjes over het weer. Het gaat veel meer over de ervaring van hun maaltijd.”

Tablet oplossing voor horeca - Resatec

Effectieve strategieën voor het implementeren van tablets

U wilt eerst nadenken over uw cliënteel en de voordelen die u wilt bereiken. Dit zal u helpen de beste strategie te bepalen.

  • Bepaal of u het hele menu op de tablet wilt zetten of alleen het drankmenu. Houd rekening met uw specifieke klant en de doelstellingen van uw restaurant.
  • Bepaal hoeveel en welk type tablets u moet kopen. Heel wat aanbieders bieden een verscheidenheid aan tablets in verschillende schermformaten om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw restaurant en klant.
  • Als u elektronisch bestellen implementeert, werkt u samen met uw POS-leverancier. U moet de bestelsoftware voor uw implementatie integreren met uw POS.
  • Door menu’s op tablets te presenteren, kunnen restaurants de gastervaring al verbeteren en tegelijkertijd meer verdienen.

Samen met u gaan we voor de juiste strategie en installeren we tablets op maat van uw zaak. Klik hier om contact met ons op te nemen.