Wat te doen na Brugse plundertocht?

Het Brugse stadscentrum kreeg vorige week bezoek van 4 dievegges. Minstens 13 handelszaken werden bestolen. Het viertal vertrok na hun plundertocht met een buit van bijna €11.000. Een enorm verlies voor de retailers die zich opnieuw gedupeerd zien door winkeldiefstal. Dankzij een alerte burger werden de vier vrouwen alsnog aangehouden. Maar wat kan je doen als winkelier om dit te voorkomen?
Vier dievegges bij kraag gevat na ware plundertocht

“De lijst met getroffen winkels is lang: het viertal dievegges sloeg vrijdagnamiddag onder meer toe bij LolaLiza, C&A, Mango, Desigual, Esprit, H&M, Celio, Zara en Springfield. Van andere aangetroffen kledij tracht men de oorsprong deze week verder te achterhalen.

… Ze gingen telkens met een dieventas, wellicht binnenin met zilverpapier bekleed om de alarmsystemen te omzeilen, tewerk. De recente plundertocht in Brugge is geen alleenstaand geval. In het centrum van Brugge registreerde de politie in 2017 liefst 319 winkeldiefstallen, met pieken in februari, maart en december.” – aldus Het Laatste Nieuws – 19/02/2018

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


Vier dievegges bij kraag gevat na ware plundertocht

Neem maatregelen tegen rooftassen

De meeste winkels zijn ondertussen voorzien van detectiepoortjes. Zonder het verwijderen van de beveiligingstag slaan uw poortjes ongetwijfeld alarm. Maar door de artikelen in een rooftas (= tas bekleed met aluminiumfolie) te doen zullen uw beveiligingspoortjes geen krimp geven. De aluminiumfolie beperkt immers de werking van uw systemen door de RF- of AM-detectie te verstoren.

Gelukkig is er een metaal of alu-detectiesysteem van Resatec. Dé methode om de alu-winkeldief eruit te pikken, nog voor hij zijn grijpgrage handen uit de mouwen steekt. Het systeem waarschuwt u op discrete wijze wanneer bezoekers met een dergelijke rooftas, een met aluminiumfolie beklede jas of een rugzak de zaak betreden. Zo kunt u hen aanspreken over hun vreemde winkeltas of rugzak. Nog voor ze toeslaan. Personen die niks te verbergen hebben zullen hier dan ook geen problemen mee hebben.

Tot slot werkt onze metaal en alu detectie systeem ook psychologisch. Professionele dieven herkennen deze systemen meteen en slaan uw winkel graag over.

Stopt u rooftassen in uw winkelpunt? Contacteer ons.

Metaaldetectie in combinatie met de veiligste tag ter wereld

Niet te openen met een magneet!

  • Bewezen resultaat: vermindert uw verliezen met 66%
  • Innovatief en uniek slotmechanisme
  • Onmogelijk te openen met de traditionele methodes
  • Ontradend effect bij winkeldieven, zelfs bij de ‘professionals’

De Concept Tag werd bekroond als beste nieuwste innovatie in de categorie ‘fysieke oplossingen’ bij de Retail Fraud Awards in het Verenigd Koninkrijk.

Vraag meer informatie aan over deze innovatieve tag!