Opticiens

OPLOSSINGEN VOOR OPTICIENS

Een optiekzaak is geen winkel als een andere. De opticien werkt met een gamma producten die bijzonder kostbaar zijn en die toch door de klant gepast moeten kunnen worden.

De vraag rijst dus: hoe beveilig je brillen?

De beveiliging moet natuurlijk zo klein en licht mogelijk zijn, maar tevens optimaal gedetecteerd worden, gezien de opgezette bril zich soms boven de traditionele beveiligingspoortjes bevindt wanneer de dief naar buiten stapt.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


brillen-lunettes-antivol

Diefstalbeveiliging voor opticiens

Een optiekzaak kan beveiligd worden met traditionele winkeldiefstalpoortjes, maar die moeten van optimale kwaliteit zijn. De tags die gedetecteerd moeten worden zijn immers zeer klein en licht. Er moet bovendien rekening mee gehouden worden dat brillen op grote hoogte door de poortjes zullen kunnen passeren.

Omwille van die specifieke omgevingsfactoren werd een speciale lijn ontwikkeld: de Stylus antennes. Deze hangen aan de zijwanden van de toegang van de winkel, en kunnen iets hoger gemonteerd worden. Dit is een voorbeeld van hoe we altijd een stapje voor zijn en de eigen noden van onze klanten heel goed begrijpen.

Alle detectiesystemen kunnen aangevuld worden met metaaldetectie, om geprepareerde tassen op te sporen. Dat zijn tassen met een alu voering, waarmee klanten met slechte bedoelingen brillen kunnen proberen te verbergen voor de detectie van de traditionele EAS poortjes.

Ontdek onze beveiligingspoortjes

Artikelbeveiliging voor opticiens

Bij de opticien wordt er vooral gebruik gemaakt van optical tags voor het beveiligen van de brillen. Hiermee kan de klant de bril passen zonder dat de beveiligingstag stoort.
Beveiliging van andere accessoires kan op de traditionele manieren, met tags of labels.
Ontdek onze artikelbeveiliging

Camerabewaking voor opticiens

Ook in optiekzaken is camerabewaking een belangrijk onderdeel van de winkeldiefstalbeveiliging. Niet alleen de mogelijkheid om live of opgenomen beelden te bekijken is belangrijk (onder meer voor de verzekering) maar er is ook al het afschrikkingseffect van de camera(‘s).

Ontdek onze camerabewaking systemen

Klantentelling voor opticiens

Ook optiekzaken zijn vandaag veel meer geworden dan brillenwinkels. Mensen komen keuren en vergelijken, moeten er soms nog eens een nachtje over slapen of komen specifiek voor professioneel advies. Het is dus niet voldoende voor de opticien om de omzet van zijn winkel te kennen, ook de klantenflow is heel relevant. En passage kan je meten.

Meten = weten = meer verkopen. Met onze Cross Point systemen telt de opticien zijn inkomende en uitgaande bezoekers, houdt hij zicht op zijn personeel en verzamelt hij waardevolle data voor het winkelbeheer.

Ontdek onze klantentellingsystemen

Open Display voor opticiens

Om bepaalde acties, promoties of een nieuwe collectie brillen in de optiekzaak digitaal in de kijker te plaatsen wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale tools, zoals tablets.

Tablets zijn echter diefstalgevoelig, waardoor er een combinatie gevonden moet worden tussen vlot gebruik door de klant én een efficiënte beveiliging. Daarvoor hebben we een aantal heel performante Commercial Solutions, die zowel degelijk als elegant zijn.

De mooie presentatie stimuleert de verkoop en de display laadt de tablet tegelijk op. Een onmisbaar puzzelstuk in een totaaloplossing voor minder diefstal en meer verkoop (tot 30%!).

Ontdek onze open display producten

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn