Juweliers

juwelier-beveiliging-tegen-winkeldiefstal-3x1

Oplossingen voor juweliers

Een juwelenzaak is traditioneel een geliefkoosd doelwit van winkeldieven.
De combinatie van zeer waardevolle items die ook nog eens snel weggestopt kunnen worden zorgt ervoor dat juweliers een heel performante winkeldiefstalbeveiliging nodig hebben.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


beveiliging-juwelier-slaets-kastbeveiliging-etalagebeveiliging

Diefstalbeveiliging

Juweliers verkopen niet enkel juwelen die in een safe of een beveiligde toonbank kunnen worden weggeborgen, maar ook horloges en andere items die uitgestald moeten worden. De beveiliging van de winkel moet dus niet enkel aan de kastjes maar ook aan de uitgang gebeuren, met gebruik van winkeldiefstalpoortjes.

Deze moeten met hun elegant design in een stijlvolle juwelenzaak passen en moeten in staat zijn om heel compacte artikelbeveiligingen te detecteren. De discretie van de systemen is van groot belang voor de klanten die de juwelenzaak bezoeken.

Ontdek onze beveiligingspoortjes

Artikelbeveiliging

Voor de beveiliging van juwelen zijn de discretie en de performantie van uiterst groot belang. Het spreekt voor zich dat de beveiligingstag het elegante aspect van een mooie halsketting moet kunnen vrijwaren, zodat je de ketting kan oppakken en dragen zonder dat je gehinderd wordt.

Sommige juwelen zullen onmogelijk beveiligd kunnen worden door hun vorm of formaat. Daarvoor hebben we digitale “cabinet locks”, waarover verder meer.

Ontdek onze artikelbeveiliging

Camerabewaking

Camerabeveiliging is voor juweliers niet enkel een logische must, het wordt in veel gevallen door de verzekeringsmaatschappij verplicht. Geen camerabeveiliging, geen diefstalverzekering.

Wij beschikken over jaren ervaring in CCTV (Closed Circuit TV) camerabewaking, waarmee de juwelier beelden zowel in real time als in uitgesteld relais kan bekijken. Dat kan lokaal maar ook op externe locaties, met connectie via een gewone netwerkaansluiting.

Maar de efficiënte werking van camerabeveiliging begint eigenlijk al voor de dief de winkel binnen stapt. Door duidelijke aanduiding van de aanwezigheid van CCTV-beveiliging is er zeker al een ontradend effect.

Ontdek onze camerabewaking systemen

Klantentelling

Het is niet altijd genoeg om te weten hoeveel geld er in de kassa zit op het einde van de dag, juweliers zijn zeker even benieuwd te weten hoeveel klanten in hun winkel(s) langskwamen. Klanten zijn immers niet altijd kopers.

Daarom kunnen we klantentelling voorzien, met oogjes in de winkeldiefstalpoortjes maar eventueel ook door losstaande tellers. De klantentelgegevens worden online beheerd en staan voor de juwelier ter beschikking in een “Analytics” omgeving. De cijfers worden er in mooie grafieken en diagrammen weergegeven.

Juiste klantentelgegevens kunnen de juwelier helpen om conversieratio’s te zien tussen het aantal klanten en de omzet, maar ook om te bepalen op welke momenten meer of minder personeel moet worden ingezet.

Ontdek onze klantentellingsystemen

Open Display

Een grote uitdaging voor de juwelier bestaat er in om alle items in de winkel te beveiligen en toch alle items vlot beschikbaar te houden.

Juwelenkasten met klassieke sleuteltjes hebben grote nadelen, zowel qua gebruiksgemak (sleutelbos) als qua veiligheid (wat als sleuteltjes worden gekopieerd?).

Daarom bieden wij in juwelenzaken de cabinet smart locks, die worden geopend en afgesloten met 1 enkele digitale sleutel waarvan de codering regelmatig en eenvoudig gewijzigd kan worden en zelfs toegewezen kan worden aan een bepaald personeelslid. Naderhand kunnen de handelingen, uitgevoerd met deze sleutel (wie heeft wanneer welke kast geopend?), via de Access Manager worden geconsulteerd.

Ontdek onze Open Display producten

Referenties

Anmor Hasselt rekent op Resatec voor winkeldiefstalbeveiliging

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn