Kledingzaken

Beveiliging-Kledingzaken-Cassis-Sint-Niklaas-antidiefstalpoortjes

Oplossingen voor kledingzaken

Kledingwinkels zijn traditioneel een geliefkoosde speeltuin voor winkeldieven. Het specifieke karakter van deze winkels, waar men de klanten op een zo comfortabel mogelijke manier de kledij wil laten voelen en passen, maakt dat de retailer soms niet aan beveiliging durft te denken.

Toch bestaan er oplossingen om de meest uiteenlopende kledingstukken op een subtiele maar efficiënte manier te beveiligen. De enorme derving die kan worden verminderd maakt van deze beveiligingen een van de snelst terugverdiende investeringen.
Vraag naar onze kosten/baten calculator om te berekenen hoe snel uw investering terugverdiend zal zijn.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


beveiliging-peak-performance-nijmegen

Diefstalbeveiliging

Elke fashion winkel is anders. Van haute couture tot discount, van kleine boetiek tot enorme winkelhal. Daarom moet ook de beveiliging rekening houden met deze uiteenlopende omgevingsfactoren.

De klassieke beveiligingspoortjes zijn er in heel wat maten en kleuren en worden ingezet afhankelijk van de breedte van de doorgangen en de stijl van de winkel.

Voor winkels waar geen poortjes in passen zijn er ook ingebouwde oplossingen, zoals de “Floor Guard” (die zich onder de vloer bevindt) en de “Sky Guard” (die wordt ingebouwd in de zijwanden en plafond ter hoogte van de uitgang).

Het is heel belangrijk om ook professionele en inventieve dieven een stapje voor te blijven. Daarom hebben wij steeds de allernieuwste technologieën in ons gamma, zoals Metalscan systemen waarmee geprepareerde tassen kunnen worden gedetecteerd.

Er zijn ook mogelijkheden om dieven die tagontsluiters de winkel proberen binnen te smokkelen er uit te pikken. De mogelijkheden zijn enorm ruim en worden door onze technisch onderlegde vertegenwoordigers voorgesteld in functie van de specifieke winkelomgeving.

Ontdek onze beveiligingspoortjes

productgroep-artikelbeveiliging-mannenhemden

Artikelbeveiliging

De soorten kledij die beveiligd moeten worden zijn zeer uiteenlopend. De beveiliging van een zware winterjas zal anders moeten zijn dan de beveiliging van fijne lingerie.
Daarbij spelen een aantal elementen een rol:

  1. De beveiligingstag of het label mogen niet storen bij het passen van de kledij.
  2. De gekozen beveiligingsmethodes mogen geen schade toebrengen aan de kledingstukken (denk bijvoorbeeld aan lederen jassen).
  3. De beveiliging moet zichtbaar zijn als afschrikking, maar mag tegelijk het esthetische aspect van de kledij niet schaden.

Ontdek onze artikelbeveiliging

camerabeveiliging-hart-beach

Camerabewaking

CCTV camerabewaking kan een belangrijke component zijn in de efficiënte beveiliging van een winkel. Camera’s helpen in de afschrikking van potentiële dieven en laten ook toe om in real time de moeilijk zichtbare hoeken van de winkel in de gaten te houden.

Daarnaast kan de retailer na een diefstal de opgenomen beelden gebruiken om dieven te identificeren, hetgeen door verzekeraars meegenomen wordt in de premieberekening.

Ontdek onze camerabewaking systemen

Klantentelling

Fashion stores zijn niet langer uitsluitend verkoopspunten. Meer en meer moeten zij ook showrooms worden. Retailers vinden passage in de winkel bijna even belangrijk als de dagomzet zelf.

Daarom is het essentieel om juiste info te hebben over die passage. Hoeveel klanten hebben de winkel bezocht? Tijdens welke uren en op welke dagen? En hoe verhouden winkels zich tegenover elkaar? Dat is een onmisbare schat aan informatie voor de moderne retailer.

De rapporten van de klantentelling worden door handelaars of managers gebruikt om personeel efficiënt in te zetten, om de impact van marketingacties heel nauwkeurig op te volgen en om de performantie van de staff in een winkelpunt te evalueren.

Afhankelijk van de omgevingsfactoren in een bepaalde winkel kan geopteerd worden voor verschillende technieken om klanten te tellen. Onze technisch onderlegde vertegenwoordigers helpen graag met het analyseren van de situatie en het voorstellen van de juiste oplossing.

Ontdek onze klantentellingsystemen

Open Display

Digitale hulpmiddelen die klanten helpen bij het kiezen van kledingcombinaties doen hun intrede in de fashion retail. Grote screens aan de muren, iPads met stijladvies, noem maar op…

Sommige digitale tools zijn echter diefstalgevoelig en moeten op een efficiënte manier beveiligd kunnen worden. Daar hebben wij meerdere oplossingen voor.

Ontdek onze open display producten

RFID

De beveiligingstags die in kledij bevestigd worden kunnen een tweede functie vervullen: zij kunnen een unieke identiteit toegewezen krijgen om te dienen als slimme RFID tags. Daardoor kunnen deze tags in een winkel maar ook in een centraal magazijn geïnventariseerd worden met behulp van een RFID reader.

De RFID technologie stelt de retailer in staat om met de draagbare reader in nauwelijks een uur exact te registeren welke items in de winkel liggen en welke in het magazijn. Een stocktelling die vroeger minstens een dag duurde kan nu dus in een uur, met een nauwkeurigheid van bijna 100%.

Het spreekt voor zich dat de voordelen van deze technologie enorm zijn: door snel in kaart te kunnen brengen welke items nog aanwezig zijn kan de retailer met een gerust gemoed in een “omnichannel avontuur” stappen. Hij weet namelijk dat hij niets (online) meer zal verkopen dat niet meer op voorraad is.

beveiliging-rfid-antidiefstalpoortjes-giks

Daarnaast is er een bijkomend voordeel: Wanneer een tag wordt afgehaald aan de toonbank stuurt die tag automatisch zijn identiteit (de barcode) door naar de kassa. Daardoor worden alle items die met de klant meegegeven worden aan de juiste prijs in de kassa aangerekend. Interne fraude of vergissingen worden zo bijna onmogelijk.

De fantastische efficiëntie voor stockbeheer en beveiliging zorgt ervoor dat een investering in RFID vaak al op enkele maanden kan worden terugverdiend.

Ontdek meer over RFID

Referenties

logo nikkie
logo_jackjones
Eva-Dew-logo - Resatec
Moscow - Resatec
logo-accent
logo veritas
Anmor Hasselt rekent op Resatec voor winkeldiefstalbeveiliging
logo-giks
Wearable Stories - Resatec - winkelbeveiliging
Logo MKC - Resatec

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn