Doe-het-zelfzaken

Oplossingen voor de doe-het-zelf winkel

Doe-het-zelf-zaken en bouwmarkten zijn zeker niet vrij van winkeldiefstallen. Dieven zijn vooral geïnteresseerd in de duurdere (elektrische) handgereedschappen, maar ook in batterijen, LED verlichting en zelfs in kleinere items.
Er moet dus absoluut beveiligd worden.

 

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!


Contacteer ons


artikelbeveiliging-zelfbouwmarkt-tags-handgereedschap

Diefstalbeveiliging

Een uitdaging in deze DIY-omgeving ligt in het feit dat beveiliging aan de uitgang zeer robuust moet zijn. Er wordt namelijk heel frequent met zwaar geladen karren  of met grote aangekochte goederen tegen gestoten.

Daarom hebben we een “Fortus” lijn in ons gamma, uiterst sterke poortjes die er toch elegant uitzien en die voorzien worden van beschermingspaaltjes en stootbanden. Een succesnummer!

Ontdek onze beveiligingspoortjes

Artikelbeveiliging

Na analyse van de diefstalgevoelige artikelen in de doe-het-zelf-zaak stellen wij de juiste tags en labels voor om een sluitende beveiliging te bekomen.

We voorzien een deactiveertoestel in of onder de rolband om zo geruisloos en snel alle met een kleeflabel beveiligde items te deactiveren.

Ontdek onze artikelbeveiliging

Camerabewaking

Doe-het-zelf-zaken hebben dikwijls een grote en onoverzichtelijke winkeloppervlakte. Daardoor krijgt een dief in bepaalde delen van de winkel te veel tijd om goederen weg te bergen. Gezien het hierbij ook soms gaat over onbeveiligde artikelen is de plaatsing van een CCTV camerasysteem een goed idee.

Hiermee kunnen de winkelmedewerkers in real time meerdere delen van de zaak in de gaten houden, ook de eventuele openluchtafdelingen. De CCTV installaties kunnen namelijk ook weersbestendig uitgevoerd worden.

Indien er toch diefstal wordt vastgesteld kunnen de opgenomen camerabeelden goed van pas komen om de dief te identificeren. Voor verzekeringsmaatschappijen is dat een belangrijke troef.

Maar eigenlijk begint de doeltreffendheid van een CCTV installatie al voor de opname, gewoon door het feit dat de camera’s duidelijk zichtbaar zijn en worden aangekondigd aan de ingang. De dief denkt dan al twee keer na.

Ontdek onze camerabewakingssystemen

Klantentelling

Doe-het zelf-winkels en bouwcentra blijven in de eerste plaats verkooppunten, maar toch is het voor een retailer steeds belangrijker om niet enkel de omzet te kennen van een bepaald verkooppunt, maar ook de passage in de winkel.

Hoeveel mensen zijn er gemiddeld op dinsdagavond tussen 17u en 18u? En wat betekent dat voor de openingsuren van de winkel? En voor het aantal ingezette medewerkers?

In een volgende stap kan die schat aan informatie gekoppeld worden aan de omzetten in die bepaalde uren/dagen om te kijken wat de conversie is geweest: hoeveel klanten stonden voor hoeveel omzet? Hieruit kan het management heel wat leren over de performantie van het personeel, de return van marketing acties en nog veel meer.

Klantentelling kan in doe-het-zelf-zaken zowel voorzien worden in de beveiligingspoortjes aan de uitgang, via stand alone klantentellers of via een camera boven de ingang.

Ontdek onze klantentellingsystemen

Open Display

Heel wat leveranciers van handelsgoederen (we denken bijvoorbeeld aan leveranciers van werkgereedschap) hebben demofilmpjes waarmee de klanten van de doe-het-zelf-zaak de producten beter kunnen leren kennen. Soms zijn die zelfs interactief en is er een tablet nodig om de klant de echte interactieve ervaring te kunnen bieden.

Voor de beveiliging en vlotte bedienbaarheid van deze tablets hebben wij tal van oplossingen in de “Open Display” lijn.

Maar Open Display is meer: zo kan de retailer kostbare goederen in kastjes bewaren of Stop Locks op haken voorzien die met een unieke, digitale sleutel heel gemakkelijk en veilig te openen en te vergrendelen zijn.

Ontdek onze Open Display producten

Referenties

logo_zelfbouwmarkt
Gamma - Resatec
Hubo_Resatec
Logo Brico Pommerloch
Toolsen
logo youbuild mpro resatec
logo_lecot-raedschelders
Logo Brico Erquelinnes

Ontdek welke sectoren ook voor jou interessant kunnen zijn